logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
VEG Heerde- wij zijn verbonden
Vrije Evangelische Gemeente in HeerdeTijdens de 1e zondag van de lijdenstijd was er een bijzonder gebed/ lied te zien in de dienst. Leden van de gemeente maakten samen 'VEG Heerde- wij zijn verbonden'. Ook nu mogen we weten dat we door de Heer verbonden zijn, ook al kunnen we niet samenkomen. In die verbinding gaan we samen op weg naar Pasen. Via 'lees verder' is de link naar dit lied te vinden om het nog een keer terug te kijken.

Lees verder



Veertigdagentijd 2021- Ik ben er voor jou
Vrije Evangelische Gemeente in HeerdeDe veertigdagentijd is begonnen. Een tijd van bezinning op weg naar Pasen. Het thema van dit jaar is 'Ik ben er voor jou'. We staan in deze periode stil bij het leven van Jezus. Hij heeft ons laten zien wat barmhartigheid is. En zeker mogen we in deze Covid-19 periode dit zelf ook in de praktijk brengen door er te zijn voor anderen. Het goede doel dat gekoppeld is aan deze periode is de bouw van een gezondheidscentrum in Angola.

Lees verder



DIENSTEN VOORLOPIG WEER ALLEEN ONLINE TE VOLGEN
Vrije Evangelische Gemeente in HeerdeNaar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen en het advies van het Interkerkelijk Contact Overheidszaken heeft de kerkenraad besloten met ingang van heden alle kerkdiensten uitsluitend online te houden en het fysiek bezoeken van de kerk niet mogelijk is. Ook alle andere acitiviteiten en vergaderingen in ons kerkgebouw zijn in ieder geval t/m 2-3-2021 afgelast. De diensten zijn online te volgen via tv.vegheerde.nl.

Lees verder



Woord van de maand
2021- Bij de maand februari
2021- Bij de maand januari
2020- Geen plaats voor Kerst?
2020- Bij de maand december
2020- Bij de maand november
2020- Bij de maand oktober
2020- Bij de maand september
2020- Bij de manden juli en augustus
2020- Bij de maand juni
Gevulde afstand!
Toen werd het stil
2020- Bij de maand maart
2020- Bij de maand februari
2020- Bij de maand januari
2019- Bij de maand december
2019- Bij de maand november
2019- Bij de maand oktober
2019 Bij de maand september
2019- Bij de maanden juli en augustus
2019- Bij de maand juni
2019- Bij de maand mei
2019- Bij de maand april
2019- Bij de maand maart
2019- Bij de maand februari
2019- Bij de maand januari
2018- Bij de maand december
2018- Bij de maand november
2018- Bij de maand oktober
2018- Bij de maand september
2018- Bij de maanden juli en augustus
2018- Bij de maand juni
2018- Bij de maand mei
2018- Bij de maand april
2018- Bij de maand maart
2018- Bij de maand februari
2018- Bij de maand januari
2017- Bij de maand december
2017- Bij de maand november
2017- Bij de maand oktober
2017- Bij de maand september
2017- Bij de maanden juli en augustus
2017- Bij de maand juni
2017- Bij de maand mei
2017- Bij de maand april
2017- Bij de maand maart
2017- Bij de maand februari
2017- Bij de maand januari
2016- Bij de maand december
2016- Bij de maand november
2016- Bij de maand oktober
2016- Bij de maand september
2016- Bij de maanden juli en augustus
2016- Bij de maand juni
2016- Bij de maand mei
2016- Bij de maand april
2016- Bij de maand maart
2016- Bij de maand februari
2016- Bij de maand januari

Toon minder

Diensten archief
21 februari
Ochtenddienst

1e Zondag lijdenstijd. De dienst wordt uitgezonden via Radio 794.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren




21 februari
Avonddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren




14 februari
Ochtenddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren




14 februari
Avonddienst

Heerde Zingt Op Zondag.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren




07 februari
Ochtenddienst

Zondag van het Werelddiaconaat

dienst achteraf bekijken/ beluiseren




07 februari
Avonddienst

Themadienst 'Wie is de M.O.L. (Missionair Op Locatie)?'

dienst achteraf bekijken/ beluisteren




31 januari
Ochtenddienst

Dienst ter gelegenheid van het 40 jarig ambtsjubileum van ds. Weststrate.

dienstachteraf bekijken (deel 1)

dienst achteraf bekijken (deel 2)




31 januari
Avonddienst

Gezins- en jeugddienst. Let op: begint om 16.00 uur!

dienst achteraf bekijken/ beluisteren

 




Toon meer diensten

Vrije Evangelische Gemeente in Heerde

Kortweg ook wel 'Kruiskerk Heerde' genoemd. Wie zijn wij, wat doen wij en wat hebben wij te bieden?

Hier, op onze website, vindt u alle activiteiten binnen de gemeente inclusief een nadere toelichting en we vertellen over onze identiteit. Daarnaast bieden we u de gelegenheid om onze diensten online te beluisteren en mee te beleven, bij u thuis, op een moment dat u daar tijd en rust voor hebt gevonden.

IN VERBAND MET DE CORONA- RICHLIJNEN ZIJN DE DIENSTEN DE KOMENDE PERIODE UITSLUITEND ONLINE TE VOLGEN VIA http://TV.VEGHEERDE.NL. ALLE OVERIGE ACTIVITEITEN ZIJN IN IEDER GEVAL TOT 3-2-2021 AFGELAST. 

ALS ER BEHOEFTE IS AAN CONTACT IN DEZE TIJD KAN DAT VIA HET PASTORAAL MELDPUNT, SECRETARIS OF WIJKOUDERLING. OOK IS DIT MOGELIJK VIA HET CONTACTFORMULIER

Wij zijn een actieve gemeente en reiken graag een helpende hand. De coördinatie daarvan ligt in handen van de commissie Werk In Uitvoering. Zij berichten u over de activiteiten van onze zendingswerkers in het buitenland en overige projecten.

Hebt u vragen of opmerkingen over de hier gegeven informatie dan nodigen wij u deze aan ons kenbaar te maken. Dat kan via het contactformulier.

2021- Bij de maand februari

Kijk naar de vogels: in de lucht

‘Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie Hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?’ (Mattheus 6; 26)

Als je vogelaar bent, kun je zeggen dat je een Bijbelse hobby hebt. In de Bergrede zegt de Here Jezus het immers zelf: ‘Kijk naar de vogels’. En het mooie is dat je dat dagelijks en overal kunt doen. In het bos, in het dorp, langs de IJssel, in de tuin, vanaf het balkon. Het is bijna niet mogelijk om ergens langer dan 15 minuten te kijken zonder een vogel te zien. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 500 verschillende soorten gezien. Wereldwijd zijn er ca. 9.200 soorten ontdekt. Vergeleken met insecten en andere ongewervelden eigenlijk best weinig. Maar toch genoeg om de aandacht te trekken.

Ook in de Bijbel kom je op plekken vogels tegen. Soms in algemene bewoordingen en soms worden specifieke soorten benoemd. Maar elke keer leren de vogels ons een les. In 2021 gaan we in deze inleidingen op zoek naar wat vogels ons te vertellen hebben.

God schiep de vogels op de 5e scheppingsdag. Genesis 1 vanaf vers 20 zegt het ons: ‘Het water moet wemelen van levende wezens, en boven de aarde, langs het hemelgewelf , moeten vogels vliegen’

En wat zal God een plezier gehad hebben bij het scheppen van de vogels. Van de kleine Kolibrie tot de grote Struisvogel. Van de IJsvogel die als blauwe schicht over het water vliegt tot de machtige Steenarend die boven de bergen zweeft. Soorten met uitbundige verenpakken maar ook soorten met saaie kleuren die bijna niet opvallen. Vogels die prachtig zingen in de ochtendstond en vogels die zoveel herrie maken dat het pijn doet aan je oren. Zoveel variatie van Zijn hand.

En dan wijst de Here Jezus in zijn Bergrede op de vogels die langs het hemelgewelf moeten vliegen. Hij verbindt het aan het maken van zorgen door mensen. Zorgen om wat je zult eten of drinken. Zorgen om wat je zult aantrekken. Dus eigenlijk zorgen om je dagelijkse behoeften. Hij wijst op de vogels. Vogels maken zich geen zorgen hierover. In Zijn Schepping zorgt God voor de vogels. Gezang 479 omschrijft het mooi:

De zorgeloze vogels melden

dat Gij uw schepping niet vergeet.

't Is alles een gelijkenis

van meer dan aards geheimenis.

Jezus zegt dat wij mensen meer waard zijn dan vogels. In Genesis zag God na de schepping van de mens dat het zeer goed was. Daarmee onderstreept God hoe belangrijk wij voor Hem zijn. De mens, als kroon op Zijn schepping, daar wil hij voor zorgen als Vader. Nog meer dan voor de vogels, vissen, dieren.

Maar mag/ kun je dan geen zorgen maken? Als je baan op het spel staat? Als een ziekte jou of je naaste treft? Over hoe het zal gaan in de wereld? Het is toch menselijk om je zorgen te maken over de dag van morgen? Dat is ook zo. Maar de vraag is hoe je je zorgen maakt. Beheersen ze je leven? Of heb je eerst het Koninkrijk van God gezocht? Want dan mag je de zorgen bij God brengen. En daarmee zijn ze niet weg. Maar dan mag je weten dat God en jij de dingen in je leven samen aankunnen. Want jij bent het waard!

Matthijs Bootsma

 

Komende week:
28
Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 19:00 uur.

mannenavond 40dagen tijd
Online
Aanvang: 19:30 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.