logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
VEG Heerde- wij zijn verbonden
2020- Bij de maand novemberTijdens de 1e zondag van de lijdenstijd was er een bijzonder gebed/ lied te zien in de dienst. Leden van de gemeente maakten samen 'VEG Heerde- wij zijn verbonden'. Ook nu mogen we weten dat we door de Heer verbonden zijn, ook al kunnen we niet samenkomen. In die verbinding gaan we samen op weg naar Pasen. Via 'lees verder' is de link naar dit lied te vinden om het nog een keer terug te kijken.

Lees verderVeertigdagentijd 2021- Ik ben er voor jou
2020- Bij de maand novemberDe veertigdagentijd is begonnen. Een tijd van bezinning op weg naar Pasen. Het thema van dit jaar is 'Ik ben er voor jou'. We staan in deze periode stil bij het leven van Jezus. Hij heeft ons laten zien wat barmhartigheid is. En zeker mogen we in deze Covid-19 periode dit zelf ook in de praktijk brengen door er te zijn voor anderen. Het goede doel dat gekoppeld is aan deze periode is de bouw van een gezondheidscentrum in Angola.

Lees verderDIENSTEN VOORLOPIG WEER ALLEEN ONLINE TE VOLGEN
2020- Bij de maand novemberNaar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen en het advies van het Interkerkelijk Contact Overheidszaken heeft de kerkenraad besloten met ingang van heden alle kerkdiensten uitsluitend online te houden en het fysiek bezoeken van de kerk niet mogelijk is. Ook alle andere acitiviteiten en vergaderingen in ons kerkgebouw zijn in ieder geval t/m 2-3-2021 afgelast. De diensten zijn online te volgen via tv.vegheerde.nl.

Lees verderDiensten archief
21 februari
Ochtenddienst

1e Zondag lijdenstijd. De dienst wordt uitgezonden via Radio 794.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
21 februari
Avonddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
14 februari
Ochtenddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
14 februari
Avonddienst

Heerde Zingt Op Zondag.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
07 februari
Ochtenddienst

Zondag van het Werelddiaconaat

dienst achteraf bekijken/ beluiseren
07 februari
Avonddienst

Themadienst 'Wie is de M.O.L. (Missionair Op Locatie)?'

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
31 januari
Ochtenddienst

Dienst ter gelegenheid van het 40 jarig ambtsjubileum van ds. Weststrate.

dienstachteraf bekijken (deel 1)

dienst achteraf bekijken (deel 2)
31 januari
Avonddienst

Gezins- en jeugddienst. Let op: begint om 16.00 uur!

dienst achteraf bekijken/ beluisteren

 
Toon meer diensten
 

2020- Bij de maand november

In 2020 staan we stil bij:  MARKANTE VOORGANGERS ………

 Voorgangers komen en gaan en ze werken ieder op een eigen wijze en trekken hun spoor en laten herinneringen achter. I DID IT MY WAY.

In de Bond van VEG waren in de loop van de tijd diverse voorgangers en daar zaten markante (opvallende) figuren tussen. Dit jaar laten we er elf de revue passeren:

DIRK WESSEL VELDKAMP (1900-1983): MARANATHA

Dirk Veldkamp werd in Doornspijk (G) geboren als zoon van Hendrikus Veldkamp en Marina Johanna van der Wal. Hij trouwde met Hendrika van de Weg, een dochter van landbouwer Arend van de Weg en Batje Veldkamp. Op elfjarige leeftijd verliet hij de school en ging hij op de boerderij werken. Hij kreeg thuis een streng calvinistische opvoeding en ze waren lid van de Hervormde kerk (Gereformeerde Bond). Op zaterdagmorgen kreeg hij privéles godsdienstonderwijs van de heer Kuit uit Elburg. Ook volgde hij andere lessen waarmee hij diploma’s behaalde. Tijdens de periode van de Spaanse griep van 1918 (vergelijkbaar met de coronacrisistijd nu) beleefde hij een persoonlijke bekering en kwam het verlangen om theologie te gaan studeren. Veldkamp studeerde vanaf 1920 aan de Predigerschule van Skt. Chrischona in Bazel-Zwitserland. Hij werd daarna in 1923 de eerste gemeenschapsleider bij de Nederlandse Christen Gemeenschaps Bond (NCGB) in Amerongen.

Van 1926 t/m 1928 was hij predikant in de VEG Oude-Pekela. Die gemeente verruilde hij voor Leeuwarden, waar hij tot na de 2e wereldoorlog zou blijven. Zijn laatste gemeente was de VEG Hilversum die hij van 1946 – 1974 diende. Op 17 januari 1983 overleed Dirk Wessel Veldkamp in Bussum, op de leeftijd van 82 jaar. Ds. Veldkamp is in Oosterwolde (G) begraven.

Ds. Veldkamp was docent aan de Theologische school, voorzitter van de commissie Binnenlandse zending en ook voorzitter van het Comité van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland. Vanuit die rol vertegenwoordigde hij de Bond in de internationale Bond van VEG.

De meeste mensen zullen/kunnen Dirk Wessel Veldkamp kennen van de Maranatha-prediking. Geraakt door de Zoeklichtbeweging van Johannes de Heer met daarin centraal het accent op de verwachting van de wederkomst van Jezus en de tekenen die daar aan vooraf gaan, werd ds. Veldkamp een veel gevraagd en graag gehoord spreker op Maranatha-conferenties. Tijdens deze driedaagse conferenties was er ’s morgens een bidstond, en ‘s middags en ’s avonds een samenkomst met diverse sprekers en muzikale medewerking. Deze bijeenkomsten werden over het hele land verspreid gehouden, meestal in een tent of op een neutrale locatie, waarmee men een grote groep van de gelovige christenen en ook niet-gelovigen wist te bereiken. 

Er werden eigentijdse (nieuwe) liederen gezongen, waarvan er veel verzameld zijn in de (latere) bundel van Johannes de Heer. Enkele Vrije Evangelische gemeenten in ons land zijn uit dit werk voortgekomen. Door zijn langdurig verblijf in Hilversum, zijn imposante verschijning, luide stem en heldere mening, werd ds. Veldkamp ook wel ‘de paus van Hilversum’ genoemd.

J.M. Weststrate

 

Komende week:
28
Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 19:00 uur.

mannenavond 40dagen tijd
Online
Aanvang: 19:30 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.