logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
VEG Heerde- wij zijn verbonden
Tijdens de 1e zondag van de lijdenstijd was er een bijzonder gebed/ lied te zien in de dienst. Leden van de gemeente maakten samen 'VEG Heerde- wij zijn verbonden'. Ook nu mogen we weten dat we door de Heer verbonden zijn, ook al kunnen we niet samenkomen. In die verbinding gaan we samen op weg naar Pasen. Via 'lees verder' is de link naar dit lied te vinden om het nog een keer terug te kijken.

Lees verderVeertigdagentijd 2021- Ik ben er voor jou
De veertigdagentijd is begonnen. Een tijd van bezinning op weg naar Pasen. Het thema van dit jaar is 'Ik ben er voor jou'. We staan in deze periode stil bij het leven van Jezus. Hij heeft ons laten zien wat barmhartigheid is. En zeker mogen we in deze Covid-19 periode dit zelf ook in de praktijk brengen door er te zijn voor anderen. Het goede doel dat gekoppeld is aan deze periode is de bouw van een gezondheidscentrum in Angola.

Lees verderDIENSTEN VOORLOPIG WEER ALLEEN ONLINE TE VOLGEN
Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen en het advies van het Interkerkelijk Contact Overheidszaken heeft de kerkenraad besloten met ingang van heden alle kerkdiensten uitsluitend online te houden en het fysiek bezoeken van de kerk niet mogelijk is. Ook alle andere acitiviteiten en vergaderingen in ons kerkgebouw zijn in ieder geval t/m 2-3-2021 afgelast. De diensten zijn online te volgen via tv.vegheerde.nl.

Lees verderDiensten archief
21 februari
Ochtenddienst

1e Zondag lijdenstijd. De dienst wordt uitgezonden via Radio 794.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
21 februari
Avonddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
14 februari
Ochtenddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
14 februari
Avonddienst

Heerde Zingt Op Zondag.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
07 februari
Ochtenddienst

Zondag van het Werelddiaconaat

dienst achteraf bekijken/ beluiseren
07 februari
Avonddienst

Themadienst 'Wie is de M.O.L. (Missionair Op Locatie)?'

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
31 januari
Ochtenddienst

Dienst ter gelegenheid van het 40 jarig ambtsjubileum van ds. Weststrate.

dienstachteraf bekijken (deel 1)

dienst achteraf bekijken (deel 2)
31 januari
Avonddienst

Gezins- en jeugddienst. Let op: begint om 16.00 uur!

dienst achteraf bekijken/ beluisteren

 
Toon meer diensten

Fotoalbum

Hier vindt u afbeeldingen van recente bijeenkomsten

40 jarig ambtsjubileum ds. Weststrate - (45 foto´s)

Op 1 februari 1981 begon ds. Weststrate als predikant in de Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Dat betekend dat op 31 januari 2021 de 40 jaar 'vol' zijn. In de ochtenddienst werd stil gestaan bij dit jubileum. De foto's geven een kleine impressie van deze dienst.

 
Kerst 2020 - (11 foto´s)

Het was een vreemde kerst 2020. De kerk bleef leeg. Gelukkig konden de ouderen nog wel hun kerstviering houden. In dit album enkele foto's van de kerstperiode.

 
Herdenking overledenen 22 november - (6 foto´s)

Op zondag 22 november 2020 werden in de ochtend- en avonddienst de mensen herdacht die ons in het afgelopen kerkelijk jaar zijn ontvallen. Overdag was de kerk ook open voor anderen om een kaarsje aan te steken.

 
Doopdienst 29 november - (29 foto´s)

Zondag 29 november was er een doopdienst. 2 dopelingen ontvingen het teken van de Heilige Doop.

 
Doop- en bevestigingsdienst 25 oktober - (40 foto´s)

Zondag 25 oktober werden in de ochtenddienst Lena Andrea en Axel Dil gedoopt. Ook werd Leo Montfrooij bevestigd als diaken. Hier een aantal foto's van deze dienst.

 
Nieuwjaarsbijeenkomst FEBE - (10 foto´s)

Zaterdag 18 januari hield FEBE een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de Postkamer in Heerde.

 
Kerstfeest ouderen 17 december - (43 foto´s)

Elk jaar zijn de ouderen in onze gemeente de eerste die het kerstfeest vieren. Dit jaar organiseerde de vrouwenkring dit feest op 17 december.

 
Kerstmarkt 2019 - (63 foto´s)

Vrijdag 13 december was de jaarlijkse kerstmarkt in Heerde. In het centrum stond de kerststal, waar om half zeven het licht werd ontstoken. En bij het oude raadshuis was het plein ingericht als 'Klein Bethlehem'. Deze foto's geven een kleine impressie.

 
Herdenking overledenen op 24 november - (4 foto´s)
Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar werden degenen uit onze gemeente herdacht die ons ontvallen en vooruit gereisd zijn. Hun namen werden genoemd en de steen met hun naam werd aan de familie meegegeven. Ook was er gelegenheid om zelf iemand te herdenken door het aansteken van een kaarsje.
 
Ted Hoogers 50 jaar organist - (13 foto´s)

Op zondag 20 oktober is in de ochtenddienst stil gestaan bij het 50 jarig organistenjubileum van Ted Hoogers. Namens de gemeente kreeg hij een mooie tas voor alle liedboeken en er waren bloemen voor Betty.

 
Startzondag 8 september - (59 foto´s)

Zondag 8 september was weer de aftrap van het nieuwe kerkelijke seizoen. 's Ochtends werden in de dienst de jongeren welkom geheten die 12 jaar waren geworden. Daarna was er bij de Schaapskooi, koffie, lekkers, een lunch en acitviteiten voor jong en oud. De dag werd afgesloten met een dienst in de open lucht bij de Schaapskooi.

 
Feest van ontmoeting op 7 september - (38 foto´s)

Een nieuwe invulling op de zaterdag van het startweekend: 'Feest van ontmoeting'. Er waren verschillende activiteiten zoals een Brummelkampfietstocht, de 1e VEG ATB tocht en een workshop schilderen. Later op de middag was iedereen welkom voor een hapje, drankje, spel voor de kinderen en vooral ontmoeting. Een geslaagde activiteit waar deze foto's een indruk van geven.

 
Dopen 25 augustus 2019 - (42 foto´s)

Op zondag 25 augustus 2019 ontvingen in een feestelijke dienst David Hendrikse en Lieke van de Streek het teken van de Heilige Doop.

 
Hemelvaartsdag 2019 - (28 foto´s)

Op Hemelvaartsdag kon men al vroeg uit de veren voor de Emmauswandeling nabij molen de Vlijt in Wapenveld. Na de wandeling was er om 10.00 uur een dienst op de geboorteplek van onze gemeente. Dit jaar voor het eerst met aansluiting van de Petruskerk uit Wapenveld.

 
Uitje vrouwenkring 15 mei 2019 - (27 foto´s)

De Vrouwenkring heeft woensdag 15 mei haar jaarlijkse uitje gehad. Ze zijn naar Vrieze's  Erfgoed in Wapenveld geweest en hadden daar een workshop koek bakken en uitleg over het malen en de werking van de molen. Daarna zijn er heerlijke pannekoeken gegeten bij het Mussennest. Het was een gezellige afsluiting van het seizoen 2018/2019.

 

 
Kamp 2019 - (161 foto´s)

Van 5 t/m 7 april zijn de kinderen van 8 t/ 12 jaar weer op kamp geweest naar Rijssen. Een foto- impressie van dit weekend staat hier.

 
Doopdienst 24 maart - (21 foto´s)

Op zondag 24 maart ontving in een feestelijke dienst Deks Buist het teken van de Heilige Doop.

 
Vrouwenkring 14 maart 2019 - (39 foto´s)

Op donderdagavond 14 maart heeft de Vrouwenkring een zeer gezellig samenzijn gehad. Op deze avond waren de gasten Heintje en Hendrik de stoelenmatter, ook was de leden gevraagd om een gast mee te brengen, en zoals je ziet, veel leden hadden hun echtgenoot meegebracht. Dat vond Hendrik ook heel fijn.

Heintje nam ons mee in haar verhaal over hoe ging bij geboorte en huwelijk in vroegere tijden, wat ze met veel humor vertelde, en werd het een super gezellige avond.

 

 
Kerstfeest ouderen 2018 - (31 foto´s)

Op dinsdag 18 december vierden de ouderen van de gemeente, samen met de vrouwenkring het kerstfeest. Met samen zingen, een kerstverhaal en natuurlijk lekker samen eten en drinken.

 
Doop- en belijdenisdienst 11 november 2018 - (41 foto´s)

Tijdens een feestelijke dienst op zondag 11 november hebben Yanniek van Weeghel, Benthe Schuring en Ciel Ramaker het teken van de Heilige Doop ontvangen. Ook deden 5 van hun ouders in deze dienst in het openbaar belijdenist van hun geloof.

 
Doopdienst 14 oktober 2018 - (46 foto´s)

Zondag 14 oktober was er een feestelijke doopdienst. Mea den Dulk, Tess Nieuwenhuis en Floris van Vianen ontvingen het teken van de Heilige Doop.

 
Startzondag 2018 - (67 foto´s)

Op zondag 9 september was er de startzondag. Na een feestelijke dienst waarin de jongeren van 12 jaar welkom werden geheten was er een gezellige bijeenkomst bij de Schaapskooi op de Renderklippen. Er was koffie, gebak, broodjes haring, saté, fruit en gelegenheid voor ontmoeting. 's mddags kon men wandelen met de boswachter en ook voor de jongeren was er van alles te doen. De dag werd afgesloten met een openluchtdienst bij de Schaapskooi.

 
Kom je eten op 7 en 8 september - (21 foto´s)

Een onderdeel van het startweekend was "Kom je eten?". Bij een aantal gemeenteleden waren anderen welkom om mee te eten tegen een vergoeding. De opbrengst hiervan was voor het goede doel: Trans World Radio. Het waren gezellige en voedzame bijeenkomsten waar veel ruimte was voor ontmoeting. Deze foto's geven een beeld hiervan. 

 
Contactmiddag - (11 foto´s)

Dinsdag 4 september was de eerste contactmiddag voor de Jeugd van Vroeger van dit seizoen. Het was een erg gezellige middag.Na de opening door Janna Lans werd er uit volle borst mee gezongen bij het accordeon spel van Ted Hoogers.Nog een paar rondjes bingo en wat lekkers bij de koffie/thee en wat hapjes tussen door.Daarna werd de middag besloten met een heerlijk buffet.Zeer voldaan keerde een ieder huiswaarts na een zeer geslaagde opening van het seizoen.

 

 
Rommelmarkt 2018 - (31 foto´s)

Zaterdag 8 september was er weer de rommel- en warenmarkt. Naast kramen met gebruikte spullen waren en ook fruit, bloembollen en gerookte forel of kip te koop. Ook was er ruimte voor ontmoeting met koffie/ thee/ fris en lekkere koek en kon meegedaan worden aan het Rad van Fortuin. De prijzen hiervoor waren beschikbaar gesteld door de middenstand van Heerde.

De opbrengst van de markt was €3.000,= voor het goede doel van het startweekend: Trans World Radio.

 
Doopdienst 3 juni 2018 - (21 foto´s)

Zondag 3 juni 2018 ontvingen Levi  Boensma en Thijs Koelewijn het teken van de Heilige Doop.

 
Ouderenmiddag 29 mei - (31 foto´s)

Dinsdag 29 mei was de laatste ouderenmiddag van dit seizoen. Nicoline Jongkind was te gast om de aanwezigen te vermaken met van alles en nogwat. En de middag werd afgesloten met een heerlijk koud- en warm buffet.

 
Afsluiting seizoen Vrouwenkring - (30 foto´s)

Op donderdag 17 mei was de afsluiting van het seizoen van de Vrouwenkring. Een groep van 22 dames heeft genoten van een gezellige high-tea in Elburg.

 
Geworteld in ons hart - (18 foto´s)

Op 12 mei 2010 kwam de familie Donkervoort uit Heerde bij het tragische vliegtuigongeluk in Libië om het leven. Zij waren trouwe, meelevende leden van onze gemeente. Als gemeente ontving wij een deel van de nalatenschap van de familie Donkervoort. Bij het accepteren daarvan deden wij de belofte dat er een tastbare herinnering zou komen aan de familie.  Toen de treures voor de kruiskerk wegens ouderdom gekapt moest worden (deze was meer dan100 jaar oud) is besloten deze te vervangen door een Ginkgo Biloba, ter nagedachtenis aan de familie. Bij de boom is een kei gelegd met daarop de tekst uit Ezechiël 47:12. Op 12 mei 2018 is na een korte samenkomst deze kei onthuld.

 
Hemelvaart 2018 - (20 foto´s)

Op Hemelvaartsdag kon men al vroeg uit de veren voor de Emmauswandeling nabij molen de Vlijt in Wapenveld. Na de wandeling was er om 10.00 uur een dienst op de geboorteplek van onze gemeente. I.v.m. het weer helaas binnen.

 
Opbrengst 40-dagen project - (5 foto´s)
 
Paasmiddag "de jeugd van vroeger" - (18 foto´s)

Dinsdag 20 maart vierde de jeugd van vroeger hun paasmiddag. Op deze pagina een aantal foto's van deze geslaagde middag.

 
Kamp 2018 - (194 foto´s)

Van 13 tot en met 15 april mochten de kinderen van 8 tot 12 jaar weer op kamp. Ook dit jaar hadden ze een goede tijd op de Langenberg in Rijssen. Deze foto's geven een indruk van het kamp.

 
Psalm 151 - (5 foto´s)

Bij Crosspoint hebben de jongeren zelf psalmen geschreven. Onder de naam "Psalm 151" verschijnen deze elke maand in het maandblad. En nu ook op de website.

 
Regionale Vrouwenontmoetingsdag 2018 - (37 foto´s)

De Vrouwenkringen van de Vrije Evangelische Gemeenten uit de regio organiseren eens in de twee jaar een Ontmoetingsdag. Deze werd dit jaar op 15 maart in Heerde georganiseerd met een heel mooi programma. Deze dag had als thema "Liefde en Trouw".

Tijdens de dag werden mooie liederen gezongen en gedichten voorgelezen. Er was ook medewerking van ds. Weststrate met een korte overdenking over "Liefde en Trouw, echt iets van vroeger. In het middagprogramma was mevr. Hilberink , de verhalenvertelster, onze gast met haar programma L(M)and van belofte. Zij speelde eerst op een prachtig instrument, de citer enkele liederen voor ons. Dit was zo ontzettend mooi en ontroerend. Na de pauze vertelde zij een verhaal, L(M)and van belofte, gebaseerd op een persoon uit de bijbel. Het was een prachtige dag.

 
Herdenken 2017 - (12 foto´s)

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar herdachten we in de ochtenddienst de mensen uit onze gemeente die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen. Maar ook al die anderen die kort- of langer geleden ons ontvallen zijn en die we nog steeds missen. Op het liturgisch centrum was een bloemschikking gemaakt met de stenen met de namen van de mensen die herdacht werden. Deze stenen zijn meegegeven aan de familie. Daarna was er gelegenheid om een kaarsje aan te steken om iemand te herdenken.

 
FEBE: handlettering 27 oktober - (29 foto´s)

Op vrijdag 27 oktober hadden de dames van FEBE een gezellige en creatieve bijeenkomst. Er was een workshop handlettering onder leiding van Martine van Ommen en Herma Bronsink. Er werden mooie creaties gemaakt.

 
Dopen 8 oktober 2017 - (52 foto´s)

In deze feestelijke dienst ontvingen Niek Slob, Noortje Tuinman, Lotte van de Streek en Sienna Jansen het teken van de Heilige Doop.

 
Startweekend - zondag - (83 foto´s)

Naar goede gewoonte heetten we de 12-jarigen welkom en brachten we de dag gezamenlijk door, waarna we besloten met een openlucht dienst. Ditmaal in de kuil bij Camping Molecaten 'De Koerberg'.

 
Vernieuwing inrichting kerkzaal - (23 foto´s)

In de zomer van 2016 is druk gewerkt aan de vernieuwing van de kerkzaal. Zo zijn alle bestaande banken verwijderd om opnieuw gelakt te worden. Ook worden ze voorzien van zitkussens. Naast de banken komen er ook nieuwe, bijpassende stoelen.

Verder is de houten vloer van de kerkzaal vervangen. De oude vloer is door vrijwilligers verwijderd en vervangen door een nieuwe eiken vloer.

De foto's geven een impressie van de werkzaamheden. Inmiddels is ook begonnen met het plaatsen an de vernieuwde banken en de nieuwe stoelen.

 
Joop Bosch 40 jaar organist - (24 foto´s)

Op zondag 31 januari jl stond de Vrije Evangelische Gemeente even stil bij een bijzonder jubileum. “Deze maand is het veertig jaar geleden dat Joop Bosch achter het orgel plaats nam om een dienst te begeleiden”, liet ds. Weststrate de gemeente weten.

 
Verbouwing 2015 - (94 foto´s)

Onze kerk is te klein geworden. Het is een probleem om iedereen wekelijks van een zitplaats te kunnen voorzien. Daarom gaan we met 40 zitplaatsen uitbreiden.

Om dit te realiseren moet binnen in het gebouw een ingrijpende verbouwing plaatsvinden. Voor de financiering startten we een speciale actie ‘geef ons de ruimte’. Hiervoor is door onze leden en 'vrienden van de gemeente' een totaalbedrag van ruim € 50.000,- in korte tijd bijeen gebracht. Het is de bedoeling dat de verbouwing nog voor de zomervakantie van 2015 wordt gerealiseerd.

Verbouwing is vierde aanpassing
Sinds de bouw van de Kruiskerk in 1938 is dit de vierde verbouwing:

  • in 1964 werd een verenigingsgebouw achter de kerk gerealiseerd
  • In 1985 werden kerkzaal en bijgebouwen vergroot.
  • In 2005 werden de bijgebouwen met een grote zaal, hal en keuken en een grote kelder uitgebreid en werd de bestaande bebouwing gemoderniseerd.
  • In 2015 volgt nu deze capaciteitsvergroting, waarbij de halruimte onder het balkon bij de kerkzaal wordt aangetrokken. Aan de voorzijde van het kerkgebouw wordt een nieuw halletje gebouwd.

De Vrije Evangelische Gemeente in Heerde is de oudste Vrije Evangelische Gemeente van ons land (1835). Er zijn momenteel 950 leden en vrienden aan deze gemeente verbonden. De gemeente groeit jaarlijks op bescheiden wijze.

 
Komende week:
28
Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 19:00 uur.

mannenavond 40dagen tijd
Online
Aanvang: 19:30 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.