logo VEG Kruiskerk Heerde
Meeluisteren via:  Winamp windows Media Player Real Player QuickTime Ander apparaat

Actueel
Kerstavondsamenkomst op de heide
Ook dit jaar wordt er weer een interkerkelijke kerstavond- samenkomst georganiseerd op de heide van de Renderklippen (bij de schaapskooi) in Heerde. De samenkomst is op maandag 24 december en begint om 20.00 uur en is voor jong en oud.

Lees verderInterkerkelijke Kerstzangavond 21 december
Ook dit jaar is er weer een interkerkelijke KerstZangAvond. Deze vindt plaats op vrijdag 21 december om 19.30 uur in de Johanneslerk. Het thema van deze avond is 'Het Woord is mens geworden'.

Lees verderKerst in de Kruiskerk
Met kerst staan de deuren van de kerken wijd open. Ook bij de Vrije Evangelische Gemeente Heerde- Kruiskerk is iedereen van harte welkom. Kerstavond, maandag 24 december is er om 21.30 uur een KerstAvondZang met Living Letter uit Wapenveld. Kerstmorgen 25 december is er om 10.00 uur een Kerstfeestdienst met muzikale medewerking van Martine Dubois op harp. En op tweede kerstdag 26 december is jong en oud van harte welkom op het Kinderkerstfeest om 10.00 uur. Aan dit feest werken poppentheater Acanta en Schapen en Zo mee.

Lees verderBe an angel

Toon meer colums

Diensten archief
16 december
Ochtenddienst

kijk voor meer informatie op http://www.vegkruiskerkheerde.nl
Toon meer diensten

Kerstherberg 2017 - (169 foto´s)

Een jaarlijks terugkerend evenement is de kerstherberg. Ook dit jaar weer met het opleidingsorkest van Soli Deo Gloria en met medewerking van SIGN o.l.v. Remco Hakkert. Jan Timmerman uit Amsterdam schreef weer een prachtig toneelstuk. Ditmaal ging het over Maarten Luther, in het kader van 500 jaar reformatie. De eigen leden voerden het stuk op.

 
Kerstmarkt en Kerststal 2017 - (100 foto´s)

Voor de 10e keer organiseerde onze gemeente een kerststal en kerstmarkt in het centrum van Heerde. Dit jaar groter dan ooit. Want naast de bekende ingredienten was er ook een schaatsbaan op de Brink (geopend door NOS precentatrice Dione de Graaff), een mini- Glazen huis waaruit 24 uur werd uitgezonden door Radio 794 en een Kerstkuier in het Van Meurspark. Op deze pagina een selectie van de foto's van dit evenement.

 
Kinderkerstfeest 2016 - (50 foto´s)

Op tweede kerstdag vierden we traditiegetrouw samen met alle kinderen, ouders, grootouders en de gemeente het kinderkerstfeest! Ook dit jaar weer in 2 groepen:

De kinderen van 0-4 jaar waren in de Bovenzaal (met ouders en familie) en vierden een mooi kerstfeest samen met het poppentheater Arcanta.

De kinderen van 4-12 jaar vierden kerst in de kerkzaal (ook met ouders en familie) met Elise Mannah.

 
Kerststal & -herberg 2016 - (28 foto´s)

Een bescheiden aantal foto's om een indruk te geven van de kerststal en kerstherberg 2016 in Heerde.

 
Kerstfeest ouderen 2016 - (50 foto´s)

Op dinsdag 13 december vierden de ouderen van onze gemeente samen met de dames van de vrouwenkring hun kerstfeest. De mooi versierde Bovenzaal was vol en gezellig. Er werden kerstliederen gezongen, er was muzikale medewerking van Beerd van Oene, het kerstevangelie werd gelezen en overdacht en er werd een mooi kerstverhaal verteld. En natuurlijk was er een overheerlijke kerstmaaltijd. 

 
Kerststal 2015 - (152 foto´s)

Net als voorgaande jaren was er op het vernieuwde dorpsplein in het centrum van HEERDE op 18 en 19 december a.s. een levende kerststal met bescheiden kerstmarkt. Van vrijdagmiddag 14.00 uur tot zaterdagmiddag 16.00 uur:

• kerstevangelielezingen in diverse talen en dialecten (elk half uur) 
• live-muzikaal optreden van koren, korpsen, solisten
• levende kerststal 
• markkramen met producten (voor het goede doel)
• glühwein, chocolademelk, kerstkrans

Vrijdagavond om 18.00 uur doofden de lichten in het centrum. Rond 18.30 uur klonken kerst-trompetklanken van de toren, ontstak de burgemeester het licht, zongen we kerstliederen en gaven we elkaar het licht door.

 
Kerstmarkt 2014 - (104 foto´s)

Op vrijdag 19 december begon de kerstmarkt 2014. Na vele uren en vele millimeters regen, werd het begin van de middag droog. Prachtige sfeer en veel belangstelling.

 
Komende week:
23
Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 08:00 uur.

Kerstnachtsamenkomst
Bij de Schaapskooi- Elburgerweg
Aanvang: 20:00 uur.

Kerstavondzang
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 21:30 uur.

Kerstfeestdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

Kinderkerstfeest
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

U vindt onze gemeente ook
op Facebook en Twitter

Vrije Evangelische Gemeente

Kruiskerk
B. van Dijklaan 3
8181 GA Heerde
tel. 0578- 693414

copyright 2014

Eye-T Webdesign