logo VEG Kruiskerk Heerde
Meeluisteren via:  Winamp windows Media Player Real Player QuickTime Ander apparaat

Be an angel

Toon meer colums

Diensten archief
Toon meer diensten
 

Klokluiden uit onmacht

Altijd zijn er mensen geweest die zagen dat iets fout ging. Toen ze daarop attendeerden werden ze soms verguisd, verketterd of sociaal kapot gemaakt. ‘KLOKKENLUIDERS’ worden zij genoemd.

Klokluiden uit onmacht

De natuurkundige Galilei kwam tot de conclusie dat de aarde om de zon heen draait. Dat was tegen de opinie van de kerk, die stelde dat de aarde, en niet de zon, het middelpunt van het    heelal was. Galilei werd door een rechtbank gedwongen zijn wetenschappelijk gefundeerde      mening af te zweren. De kerk heeft later nooit excuses aangeboden.

De Hongaarse gynaecoloog Semmelweis werkte in de 19e eeuw in een ziekenhuis in Wenen. Hem viel op dat het sterftecijfer bij kraamvrouwen meer dan 20% was: kraamvrouwenkoorts.Hij ontdekte dat de dokters de ziekte zelf verspreidden door bacteriële infectie via hun            handschoenen. Bijna iedereen keerde zich tegen hem. Zijn salaris werd verminderd en zijn lezingen riepen boosheid op. Aan het eind van die eeuw kreeg hij gelijk. Miljoenen levens hadden gered kunnen worden.

In ons land bracht Ad Bos fraude in de bouwwereld aan het licht. Het leidde tot een    parlementaire enquête. Hijzelf werd als melder van deze misstanden gestraft.

De openbaarmakingen van klokkenluiderssite WikiLeaks was een grote klap voor de Amerikaanse inlichtingendienst. WikiLeaks-oprichter Julian Assange wordt door de CIA gezocht en heeft zich al jaren opgesloten in de ambassade van Ecuador in Londen.

Blijkbaar mag WAARHEID niet aan het licht komen en wordt EERLIJKHEID bestraft.

Komende week:

U vindt onze gemeente ook
op Facebook en Twitter

Vrije Evangelische Gemeente

Kruiskerk
B. van Dijklaan 3
8181 GA Heerde
tel. 0578- 693414

copyright 2014

Eye-T Webdesign