logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
Thuiskomen in de Kerstherberg
Sfeer en Meer in Heerde op 14 en 15 decemberZondag 16 december om 19.00 uur is er de Kerstherberg in de aula van c.c. de Noordgouw aan de Eperweg in Heerde. Een Kerstherberg met kerstoneel, samenzang van bekende kerstliederen en muzikale medewerking van Gospelkoor S.I.G.N. uit Epe en het opleidingsorkest van Soli Deo Gloria uit Heerde. En in de pauze is er koffie en warme chocolademelk met wat lekkers. Wees welkom.

Lees verderSfeer en Meer in Heerde op 14 en 15 december
Sfeer en Meer in Heerde op 14 en 15 decemberOok dit jaar organiseert onze gemeente een kerstmarkt en kerststal in het Centrum van Heerde. Dit jaar onder het motto "Sfeer en Meer". Natuurlijk zijn de vertrouwde elementen van levende kerststal, het kerstverhaal in vele talen, muzikale bijdrage van bands/ koren aanweizig. Ook de schaatsbaan op De Brink ontbreekt niet (vanaf 10 december). Op vrijdagavond is er een kerstlichtjestocht door eht Van Meurspark. Al met al een goede reden om op deze dagen een bezoek aan het centrum van Heerde te brengen. Kijk ook op www.vegkruiskerkheerde.nl/kerst

Lees verderInterkerkelijke kerstzangavond op 21 december
Sfeer en Meer in Heerde op 14 en 15 decemberOp vrijdag 21 december 2018 is er weer de jaarlijkse KerstZangAvond. De avond begint om om 19.30 in en vindt plaats in de Johannes Kerk te Heerde. Dit jaar is het thema: “ Het woord is mens geworden”

Lees verderDiensten archief
09 december
Ochtenddienst

2e advent.

dienst achteraf beluisteren
09 december
Avonddienst

Heerde Zingt Op Zondag. Living Letter uit Wapenveld komt met en voor ons zingen.
02 december
Ochtenddienst

1e advent.

dienst achteraf beluisteren
02 december
Avonddienst

Liedje van verlangen. In deze dienst staat "Liefde is de Bron" centraal.

dienst achteraf beluisteren
27 november
Ochtenddienst

Dankdienst voor het leven van br. Herman Gijssendorfer.

Vanaf 10.00-10.45 uur is er gelegenheid de familie te condoleren.
25 november
Ochtenddienst

Herdenking overledenen.

dienst achteraf beluisteren
25 november
Avonddienst

Jeugddienst met muzikale medewerking van G.R.O.W. uit Wezep.

dienst achteraf beluisteren
18 november
Ochtenddienst

dienst achteraf beluisteren
18 november
Avonddienst

dienst achtaf beluisteren
Toon meer diensten

Sfeer en Meer in Heerde op 14 en 15 december

Ook dit jaar organiseert onze gemeente een kerstmarkt en kerststal in het Centrum van Heerde. Dit jaar onder het motto "Sfeer en Meer". Natuurlijk zijn de vertrouwde elementen van levende kerststal, het kerstverhaal in vele talen, muzikale bijdrage van bands/ koren aanweizig. Ook de schaatsbaan op De Brink ontbreekt niet (vanaf 10 december). Op vrijdagavond is er een kerstlichtjestocht door eht Van Meurspark. Al met al een goede reden om op deze dagen een bezoek aan het centrum van Heerde te brengen. Kijk ook op www.vegkruiskerkheerde.nl/kerst

Sfeer en Meer in Heerde op 14 en 15 december

Kerststal

De kerststal en kerstmarkt beginnen vrijdag 14 december om 14.00 uur. Een extra een bijzonder moment vindt plaats tussen 18.00 en 19.00 uur. De lichten in het centrum van Heerde zijn dan gedoofd. Maar omgeven door samenzang onder leiding van Soli Deo Gloria en trompetklanken van de kerktoren zal om 18.30 uur waarnemend burgemeester De Graaf het licht ontsteken. En met fakkels zal het licht doorgegeven worden onder de aanwezigen. Zaterdag 15 december is de kerststal te bezoeken vanaf 10.00 tot 15.00 uur. Rond de kerststal zijn kramen te vinden van verenigingen en niet- commerciële stichtingen uit de omgeving. En natuurlijk staat de chocolademelk en glühwein klaar.

Kerstmarkt en Oude ambachten

Vrijdag 14 december is het centrum van Heerde ook gevuld met kramen van ondernemers, veelal in kerstsfeer. ’s Avonds treedt het Dickens orkest op in het centrum. Op zaterdag 15 december zullen oude ambachten te zien zijn in het centrum.

Kerstlichtjestocht

Vrijdagavond om 18.45 uur start de kerstlichtjestocht in het Van Meurspark. Tijdens een wandeling, verlicht met honderden lichtjes  komen de bezoekers langs verschillende sketches die het kerstverhaal uitbeelden. In woord en beeld wordt de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem uitgebeeld. De tocht start bij het gemeentehuis, Dorpsstraat 1. Van 18.45 uur tot 20.00 uur kan in groepjes gestart worden.

Schaatsbaan

De hele week is er op het grasveld van de Brink een schaatsbaan te vinden. Groter dan vorig jaar en opnieuw bemenst door vrijwilligers van ijsclub Vosbergen. De scholen uit Heerde en omgeving kunnen overdag schaatsen en elke dag van 16.00-21.00 uur (op zaterdag tot 15.00 uur) is er vrij schaatsen.

Komende week:
14
Kerststal en Kerstmarkt
Dorpsplein Heerde
Aanvang: 14:00 uur.

ontsteken licht
Dorpsplein Heerde
Aanvang: 18:30 uur.

Kerstlichtjestocht
Van Meurspark
Aanvang: 19:45 uur.

Kerststal en Kerstmarkt
Dorpsplein Heerde
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Aula C.C. de Noordgouw, Eperweg 34a
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Aula C.C. de Noordgouw, Eperweg 34a
Aanvang: 19:00 uur.

Christy-kids
Onderkomen
Aanvang: 18:00 uur.

Crosspoint + Time-out
Achterkamer
Aanvang: 19:30 uur.

Ichthus
Kerkzaal
Aanvang: 20:00 uur.

Kerstviering ouderen met vrouwenkring
Bovenzaal
Aanvang: 15:00 uur.

Avondgebed
Kerkzaal
Aanvang: 19:15 uur.

zoekers-belijdenisgroep
Huiskamer
Aanvang: 19:30 uur.

Liturgiecommissie
Kerkkamer
Aanvang: 20:00 uur.

Kerstzangavond
Johanneskerk- Dorpsstraat
Aanvang: 19:30 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.