logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
Aanmelden voor de diensten vanaf 2 mei
BijbelstudieEr is besloten dat vanaf zondag 2 mei weer maximaal 30 personen in de kerkzaal de dienst bij te mogen wonen. De koster zal de plaatsen aanwijzen om de 1,5 meter te waarborgen en ook bij binnenkomst in het kerkgebouw zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. Onder andere wordt u gevraagd om een mondkapje te dragen. Omdat we moeten weten wie er in de kerk is zult u zich moeten aanmelden en dat kan via de website. Lees verder voor de procedure van aanmelden.

Lees verderHeerde Zingt op Zondag 9 mei
BijbelstudieZondagavond 9 mei is er weer een dienst in de serie 'Heerde Zingt op Zondag'. Rond het centrale thema 'Vertrouw op Hem: Hoe dan?' kijken wij deze avond naar de leerlingen. De dienst begint om 19.00 uur en is voor een beperkte groep, na aanmelding, te bezoeken, maar ook online te volgen.

Lees verderBijbelstudie

Bijbelstudie

Bijbelstudie – ‘Jezus toespraak op de berg’

In het seizoen ‘2020/’2021 zullen we 9 avonden met elkaar grondig grasduinen in het grootste aaneengesloten blok onderwijs van Jezus, bekend als ‘De Bergrede’. Een rede die velen tot inspiratie en misschien ook wel tot frustratie is geweest.

Maar er is werkelijk iets te ontdekken wat ook vandaag inspireert en motiveert. Wat beoogd Jezus met deze rede? Welke patronen ontdekken we en wat is de invloed op de betekenis? Wat is de rol van de Heilige Geest eigenlijk in deze set van leefregels? En hoe beïnvloedt dit onderwijs ons vandaag de dag nog?

Er is natuurlijk ook ruimte om je eigen vragen aan de tekst te stellen. Door de manier waarop we met de tekst omgaan, leer je ook (nog meer) zelfstandig en kritisch een tekst te lezen en is de kans op nieuwe ontdekkingen in de oude teksten groot!

Van harte welkom. Je hoeft geen materiaal aan te schaffen, dat krijg je op de avonden. Na een algemene inleiding op de eerste avond, krijg je ook materiaal mee om thuis nog mee aan de slag te zijn en te oefenen, als je dat wilt. Actief deelnemen aan de avonden is in principe voldoende om er wat aan te hebben.

  • Wanneer   : 3e woensdag van de maand, beginnende op 16 september 2020 (laatste keer woensdag 19 mei 2021)
  • Tijd            : 19:30 – 21:00
  • Waar          : Het Kruispunt
  • Meenemen : Bijbel, pen en papier, frisse moed ;-

Roger Dragstra zal deze avonden leiden.

Komende week:
09
Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 19:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.