logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
Aanmelden voor de diensten vanaf 2 mei
Rondom de dienstenEr is besloten dat vanaf zondag 2 mei weer maximaal 30 personen in de kerkzaal de dienst bij te mogen wonen. De koster zal de plaatsen aanwijzen om de 1,5 meter te waarborgen en ook bij binnenkomst in het kerkgebouw zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. Onder andere wordt u gevraagd om een mondkapje te dragen. Omdat we moeten weten wie er in de kerk is zult u zich moeten aanmelden en dat kan via de website. Lees verder voor de procedure van aanmelden.

Lees verderHeerde Zingt op Zondag 9 mei
Rondom de dienstenZondagavond 9 mei is er weer een dienst in de serie 'Heerde Zingt op Zondag'. Rond het centrale thema 'Vertrouw op Hem: Hoe dan?' kijken wij deze avond naar de leerlingen. De dienst begint om 19.00 uur en is voor een beperkte groep, na aanmelding, te bezoeken, maar ook online te volgen.

Lees verderRondom de diensten

De meimaand is aangebroken. Langzaam ontwaakt de natuur en wordt het echt lente. Wat kun je daar naar uitkijken. Zoals we ook mogen uitkijken naar het moment dat we weer (in een kleine groep) kunnen samenkomen. Vanaf 2 mei is dat weer mogeljik. Er kunnen weer maximaal 30 personen de diensten bijwonen. Hiervoor wel graag aanmelden. Voor wie niet kan of het nog niet aandurft om een dienst bij te wonen blijft ook de mogelijkheid om live mee te vieren aanwezig.

Nu we weer met mensen mogen samenkomen kunnen er ook doop- en belijdenisdiensten gehouden worden. Deze waren even in de wacht gezet. De ochtenddiensten van 9 en 30 mei zijn doop- en belijdenisdiensten. Zondagmiddag 16 mei is er een familiedoopdienst.

Donderdag 13 mei is er om 10.00 uur een Hemelvaartsdag dienst in de Kruiskerk. De voorzichtige plannen om samen met de Petruskerk in Wapenveld bij de molen een dienst te houden konden nog niet doorgaan. Wel zullen bij beide kerken gezamenlijke elementen in de dienst opgenomen worden.

Op 23 mei is het pinksteren. Vanaf maandag 17 t/m zaterdag 22 mei is zoals gebruikelijk de pinkstergebedsweek. Elke avond om 19.30 uur. Zondagmorgen 23 mei is de Pinksterfeestdienst en 's avonds is er online een interkerkelijke dienst  viering vanuit de Johanneskerk te volgen.

Zondag 30 mei is er 's middags om 16.00 uur weer een Jeugd- en gezinsdienst. Er is dit seizoen juist voor dit tijdstip gekozen om (jonge) gezinnen de gelegenheid te geven om samen naar de dienst te komen (of deze te volgen). Maak hier gebruik van.  

Zondagochtend mogen we ds. Bennie Kooistra begroeten. Hij was predikant bij de VEG Yerseke en sinds enkele jaren bij de Baptisten in Hengelo. De avond is en Heerde Zingt op Zondagdienst, waar we kijken naar Maria, de moeder van Jezus.

Zondag 25 april is er om 16.00 uur weer een Gezinsdienst. Een afwijkend tijdstip, juist voor gezinnen omdat voor hen de avond vaak lastig om als gezin naar de kerk te gaan. Stem eens af op dit tijdstip en kijk en doe als gezin mee met de dienst.

De diensten zijn voorlopig nog online via http://tv.vegheerde.nl. Zodra de omsandigheden en adviezen het toelaten zal het ook weer mogelijk zijn om (beperkt) fysiek de diensten bij te wonen. Hierover volgt dan nadere informatie via deze website en de gemeentebrief.

In deze 40-dagenperiode volgen we het rooster van Kerk in actie met de 7 werken van barmhartigheid. Elke zondag staat er 1 werk van barmhartigheid centraal en is er een bijpassende bloemschikking. Een kind vertelt iets en dooft elke zondag een kaars. Op weg naar Pasen lijkt het steeds donkerder te worden. Maar we weten dat dit niet zo zal blijven!

De sprekers van deze maand zijn bekend. Zondag 7 maart is er 's avonds weer een Missionaire Leerdienst en zondag 14 maart Heerde Zingt op Zondag. Daartussen valt Biddag op woensdag 10 maart. Om 19.30 uur is er een dienst om een Zegen te vragen over het nieuwe seizoen van werken en oogsten wat voor ons ligt. Een oud gebruik, maar hoe nodig is het nog steeds.

Op maandag 28 maart start de Stille week. Elke avond om 19.30 uur (zaterdag om 21.30 uur) wordt er een samenkomst uitgezonden. Met op Witte Donderdag de viering van de Maaltijd van de Heer en op Goede Vrijdag wordt het lijdensevangelie gelezen door meer stemmen. En dan is het al april en vieren we Pasen!

U vindt de toekomstige diensten in de agenda (rechts) en de diensten die geweest zijn links onderaan. De diensten zijn via www.kerkdienstgemist.nl ook live en achteraf te beluisteren. Klik hiervoor op de link rechts boven op de pagina. U komt dan op een pagina waar zowel live meeluisteren/ kijken mogelijk is, maar ook oude diensten te beluisteren of te bekijken zijn.

Komende week:
09
Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 19:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.