logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
Angola en Corona
Rondom de diensten'Want Ik ben hongerig geweest, en gij hebt Mij te eten gegeven; Ik ben dorstig geweest, en gij hebt Mij te drinken gegeven'.
Een grote ramp dreigt voor de bevolking van veel Afrikaanse landen. Zo ook in Angola. Sinds de uitbraak van Corona wordt ook dit land ernstig getroffen door de gevolgen. Ziekteaantallen zijn niet bekend, mensen gaan niet naar klinieken en worden niet getest.
Een groot probleem is de voedselvoorziening. Een volledige lockdown brengt honger in het land. De prijzen zijn enorm gestegen en men heeft geen inkomsten/werk meer om dit te betalen. Maar U/ jij kunt helpen.

Lees verderDozenactie voor Lesbos
Rondom de dienstenOp 22 mei kon, met toestemming van het RIVM, een zeecontainer met ruim 1000 dozen gevuld worden met spullen voor de vluchtelingen op Lesbos. Kleding/ tenten/ dekens en alles op het gebied van hygiŽne zijn nu onderweg naar mensen die het hard nodig hebben. Maar tot 22 juni is er nog gelegenheid om zelf een doos te vullen en te versturen!

Lees verderVoorzichtig weer beginnen
Rondom de dienstenVanaf 1 juni zijn de maatregelen rondom Corona versoepelt. Het is dan ook weer toegestaan met meer personen in de kerkzaal te zijn. Omdat er in eerste instantie maar 30 personen in het gebouw mogen zijn, is er voor gekozen om toch via tv.vegheerde.nl de diensten te blijven streamen. In de kerkzaal kan een kleine groep mensen ontvangen worden. Via 'lees verder' ziet u hoe en wat.

Lees verderKoninklijke onderscheiding Annie Roeke
Rondom de dienstenTijdens de dienst op pinksterochtend werd Annie Roeke benoemt tot lid in de orde van Oranje Nassau. Dit voor haar inzet voor onze gemeente, de Bond, mantelzorg en nog veel meer. Er is bewust gekozen om het accent te leggen op Pinksteren voor deze uitreiking. De gaven van de Geest die God Annie heeft gegeven, heeft ze mogen gebruiken en inzetten. Na een toespraak van burgemeester Koops mocht haar zoon Gerrit de versierselen opspelden. < >

Lees verderNevendienst met de kinderen thuis
Rondom de dienstenElke zondag is er nevendienst. Voor ouders is op zondag het materiaal beschikbaar van de nevendienst om thuis met de kinderen aandacht aan te besteden. Zo kunnen we ook in deze periode met de kinderen stil staan bij de verhalen uit de Bijbel.

Lees verderDiensten archief
31 mei
Ochtenddienst

Pinksteren. Geen dienst in de Kruiskerk maar aangepaste dienst via internet.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
31 mei
Avonddienst

Pinksterzangdienst. Geen dienst in de Kruiskerk maar aangepaste dienst via internet.

dienst later bekijken/ beluisteren
24 mei
Ochtenddienst

Geen dienst in de Kruiskerk. Aangepaste dienst via internet.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
24 mei
Avonddienst

Jeugddienst. Geen dienst in de Kruiskerk maar aangepaste dienst via internet met medewerking van onze jongeren.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
21 mei
Ochtenddienst

Hemelvaartsdag. Geen dienst in de Kruiskerk maar aangepaste dienst via internet.

dienst achteraf beluisteren/ bekijken

 
19 mei
Ochtenddienst

Dankdienst voor het leven van br. J. Bosman.
17 mei
Ochtenddienst

Geen dienst in de Kruiskerk. Aangepaste dienst via internet. 

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
17 mei
Avonddienst

Geen dienst in de Kruiskerk. Aangepaste dienst via internet.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
10 mei
Ochtenddienst

Geen dienst in de Kruiskerk. Aangepaste dienst via internet.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren

 
10 mei
Avonddienst

Heerde zingt op Zondag. Geen dienst in de Kruiskerk. Aangepaste dienst via internet.

dienst achteraf beluisteren/ bekijken
Toon meer diensten

Rondom de diensten

We kunnen enkel dankbaar zijn, dat we elke zondag in de gelegenheid waren om onze korte kerkdiensten uit te zenden. Voor een kleine groep vrijwilligers is dat wel een zware belasting, maar volgens eigen zeggen doen ze dat graag en met liefde en vinden ze het fijn om daarmee voor veel mensen iets te kunnen betekenen in deze lastige tijd. En wij zijn er meer dan blij mee!

We proberen de bijbelverhaallijn van de nevendienst te volgen. Opvallend hoe de verhalen raken aan de actualiteit van vandaag. Via de website kunnen ouders de kinderwerkjes ‘ophalen’ om er thuis creatief mee aan de slag te gaan. Door de drukte thuis kwam niet iedereen daar aan toe, begrepen we.

Ook doen we ons best om zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat we anders ook van plan waren: de aandacht voor de christelijke feesten, Heerde-zingt en de Jeugddiensten. ‘als het niet kan zoals het eigenlijk moet, moet het maar zoals het kan’.

We krijgen ook reacties van kijkers/luisteraars. Het blijkt dat er veel mensen uit Heerde en uit het hele land aansluiten, soms vanwege het ontbreken van eigen diensten. Mooi dat ze ons weten te vinden en we anderen van dienst kunnen zijn.

Eind juni loop het jaarthema ‘met hart en ziel’ af en we gingen al bezig met het kiezen van een nieuw thema voor de periode september 2020 t/m juni 2021. Dat is geworden: VERTROUW OP HEM. Hoe passend is dat thema bij de situatie waarin we terecht zijn gekomen.

De laatste zondag van juni vieren we allemaal onze verjaardag, door daar in de morgendienst aandacht aan te geven. De liturgiecommissie moet zich er nu over buigen ‘hoe dat moet’. Elders leest u hierover meer. Ook over de bestemming van ons verjaardagscadeau aan elkaar. Nu we deze zomer op bescheiden wijze weer kerkdiensten in de zaal mogen houden (u hoort nog hoe dat georganiseerd gaat worden), is ook duidelijk: alle negen zondagavonden van juli en augustus komt er weer ZomerAvondZang in en vanuit de Kruiskerk. De muzikale medewerking is al geregeld en de commissieleden zijn druk bezig.  De volgende maand hoort u hierover meer.

U vindt de toekomstige diensten in de agenda (rechts) en de diensten die geweest zijn links onderaan. De diensten zijn via www.kerkdienstgemist.nl ook live en achteraf te beluisteren. Klik hiervoor op de link rechts boven op de pagina. U komt dan op een pagina waar zowel live meeluisteren/ kijken mogelijk is, maar ook oude diensten te beluisteren of te bekijken zijn.

Komende week:
07
Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Internet: tv.vegheerde.nl
Aanvang: 19:00 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.