logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
Zomeravondzang 16 augustus: Samen dragen
Rondom de dienstenTijdens de zevende ZomerAvondZang op zondag 16 augustus a.s. willen we met elkaar nadenken over 'samen dragen'. De avond staat onder leiding van ds. J.M. Weststrate en er wordt muzikale medewerking verleend door René Diekman. De dienst begint om 19.00 uur en kan na aanmeldig via http://dienst.vegheerde.nl bezocht worden of live meegekeken via http://tv.vegheerde.nl.

Lees verderAanmelden voor de diensten en oppas-/ nevendienst
Rondom de dienstenWe zijn blij dat we weer naar de kerk kunnen. In juni was dit met een kleine groep, maar vanaf 1 juli mogen we weer met meer mensen samenkomen. In ons knusse kerkje zal het aantal plekken nog beperkt blijven omdat we anders niet kunnen voldoen aan de richtlijnen. Daarnaast starten vanaf zondag 5 juli ook de oppas- en nevendienst weer. Ook hiervoor moeten de kinderen aangemeld worden.

Lees verderEr is weer avondgebed- ook live te volgen.
Rondom de dienstenNu we weer met een bescheiden groep in de kerkzaal mogen, zal vanaf de eerste week van juli het wekelijks avondgebed weer opgestart worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Elke dinsdagavond om 19.30 uur staat de deur voor het Avondgebed weer open en bent u welkom om mee te bidden, mee te luisteren en zachtjes mee te zingen. Ook kan er live meegeluisterd worden via tv.vegheerde.nl.

Lees verderDiensten archief
09 augustus
Ochtenddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
09 augustus
Avonddienst

ZomerAvondZang. Muzikale medewerking van Casper Spannenberg

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
02 augustus
Ochtenddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
02 augustus
Avonddienst

ZomerAvondZang. Muzikale medewerking van Christiaan Hoogers

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
26 juli
Ochtenddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
26 juli
Avonddienst

ZomerAvondZang.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
19 juli
Ochtenddienst

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
19 juli
Avonddienst

ZomerAvondZang. Muzikale medewerking van Beerd van Oene.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
Toon meer diensten

Rondom de diensten

We zijn blij dat we weer naar de kerk kunnen, al is het nog steeds in kleine kring en zal dat ook nog wel heel lang zo blijven. Het wachten is en blijft op een vaccin of medicijn. U mag/kunt/moet zich wel aanmelden. Doe dat vooral, want we merken dat er grote voorzichtigheid is, maar we moeten ook weer stapje voor stapje richting het ‘nieuwe normaal’.

Wij proberen deze zomer te doen wat in ons vermogen ligt om alle diensten zo goed mogelijk te laten verlopen. Op vakantiezondagen zijn er gastsprekers die u allemaal al eens eerder hebt kunnen beluisteren. Kerkenraadsleden en voormalig-kerkenraadsleden assisteren bij de ZomerAvondZang

Voor deze ZAZ kunnen we wel mensen/toeristen uitnodigen, maar de gasten moeten zich net als ieder ander aanmelden om zeker te weten of er plek is….. en wij moeten registreren ‘wie’ er komt. Het aantal plekken is en blijft nog heel lang zeer beperkt: max. 60 kerkgangers, inclusief! We hebben ons gelukkig weer kunnen verzekeren van muzikale medewerking. De diensten worden live uitgezonden en kunnen achteraf nageluisterd en bekeken worden. Voor de commissieleden is het dit seizoen heel anders werken. Fijn dat ze allemaal flexibel zijn. We gaan het koffiedrinken en het praatje op het kerkplein wel missen.

We zetten het herdenken van overleden zusters en broeders voort op de zondagen 12 juli en 16 augustus.

Familiedoopdiensten worden op zondagmiddag 15.00 uur gehouden. In overleg met de betreffende familie kiezen we een passende datum uit. Het vraagt veel extra inspanning van een groep mensen (kosters, technici, kerkenraadsleden) en zijn blij dat ze dit willen investeren.

De kerkzaal, toiletten en deurkrukken worden op zondag door groepjes vrijwilligers drie keer schoongemaakt. Ook daarvoor spannen diverse mensen zich extra in en wat wordt dat gewaardeerd!

De viering van de Maaltijd van de Heer is in de morgendienst van zondag 5 juli. In verbondenheid met de mensen thuis kunnen we dan gezamenlijk stilstaan bij de tekenen die Jezus gaf om te blijven gedenken, wat Hij voor ons heeft gedaan.

Dit jaar zullen er geen campingdiensten worden gehouden in het ons bekende amfitheater van camping Molencaten/De Koerberg. Dat is voor het eerst sinds het begin van deze activiteiten. En dat is al heel lang geleden! Hopelijk kunnen de diensten in 2021 weer opgestart worden.

Een klein voorbeeld, hoe ingrijpend deze tijd is.

U vindt de toekomstige diensten in de agenda (rechts) en de diensten die geweest zijn links onderaan. De diensten zijn via www.kerkdienstgemist.nl ook live en achteraf te beluisteren. Klik hiervoor op de link rechts boven op de pagina. U komt dan op een pagina waar zowel live meeluisteren/ kijken mogelijk is, maar ook oude diensten te beluisteren of te bekijken zijn.

Komende week:
16
Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 15:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 19:00 uur.

Avondgebed
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 19:30 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.