logo VEG Kruiskerk Heerde

Actueel
Aanmelden voor de diensten en oppas-/ nevendienst
Jaarthema 2019-2020: Met Hart en ZielWe zijn blij dat we weer naar de kerk kunnen. In juni was dit met een kleine groep, maar vanaf 1 juli mogen we weer met meer mensen samenkomen. In ons knusse kerkje zal het aantal plekken nog beperkt blijven omdat we anders niet kunnen voldoen aan de richtlijnen. Daarnaast starten vanaf zondag 5 juli ook de oppas- en nevendienst weer. Ook hiervoor moeten de kinderen aangemeld worden.

Lees verderZomerAvondZang vanaf 5 juli
Jaarthema 2019-2020: Met Hart en ZielOok deze zomer is er in juli en augustus weer elke zondagavond ZomerAvondZang. Het centrale thema is dit jaar 'Samen'. Er is elke avond muzikale medewerking. Iedereen is van harte welkom, maar moet zich vooraf wel aanmelden. Ook zijn de diensten live te volgen via internet.

Lees verderVanaf 7 juli weer avondgebed
Jaarthema 2019-2020: Met Hart en ZielNu we weer met een bescheiden groep in de kerkzaal mogen, zal vanaf de eerste week van juli het wekelijks avondgebed weer opgestart worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Vanaf dinsdag 7 juli gaat de deur voor het Avondgebed weer open en bent u daarna wekelijks welkom op dinsdag. Ook kan er live meegeluisterd worden via tv.vegheerde.nl.

Lees verderDiensten archief
05 juli
Avonddienst

ZomerAvondZang. Muzikale medewerking van Wilma Knip

dienst achteraf bekijken/ beluisteren

 
05 juli
Ochtenddienst

Viering Maaltijd van de Heer.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren

 
05 juli
Avonddienst

Familiedoopdienst. In deze dienst ontvangt Ole van Bennekom het teken van de Heilige doop. De dienst is live te volgen via http://tv.vegheerde.nl
28 juni
Ochtenddienst

'Vier het leven'. We vieren samen (in de kerk en thuis) onze verjaardag.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
28 juni
Avonddienst

Jeugddienst. De dienst is te volgen via http://tv.vegheerde.nl

aanmelden voor kerkdienst
28 juni
Avonddienst

Familiedoopdienst. In deze dienst ontvangt Lauren Veldkamp het teken van de Heilige Doop. De dienst is live te volgen via http://tv.vegheerde.nl
26 juni
Avonddienst

Dankdienst voor het leven van zr. Greet ter Voorde-Horsman. De dienst is in besloten kring, maar live te volgen via http://tv.vegheerde.nl.
21 juni
Ochtenddienst

Gezinsdienst.

dienst achteraf beluisteren/ bekijken
21 juni
Avonddienst

dienst achteraf beluisteren/ bekijken

 
14 juni
Ochtenddienst

Tijdens de dienst worden enkele gemeenteleden herdacht in bijzijn van de naaste familie.

dienst achteraf bekijken/ beluisteren
14 juni
Avonddienst

Heerde Zingt op Zondag. De dienst is te volgen via http://tv.vegheerde.nl

aanmelden voor kerkdienst
14 juni
Avonddienst

Familiedoopdienst. In deze dienst ontvangt Ties van Weeghel het teken van de Heilige doop. De dienst is live te volgen via http://tv.vegheerde.nl
Toon meer diensten

Jaarthema 2019-2020: Met Hart en Ziel

Elk jaar kiest onze gemeente een jaarthema. Dit jaar is het thema: Met hart en ziel.

 

Een van de bijbelteksten bij dit thema is de bekende samenvatting van de tien woorden van onze God: Luister, Israël! De HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom de HEER lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. (Deuteronomium 6:4-5).

Het is bekend als dé geloofsbelijdenis van Israël (sjema) en het zijn woorden uit de afscheidsrede van Mozes, die we over heel Deuteronomium verdeeld terugvinden.

Heb de HEER lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten.

Het is de meest beknopte samenvatting van alles wat God van ons vraagt. Alle ‘tien woorden/geboden’ kunnen worden teruggebracht tot deze zin.Als de tien woorden van God zo kort en bondig worden samengevat, wordt het niet simpeler, maar juist dieper. De vereenvoudiging van tien naar één betekent een verscherping. Er blijft over waar het om gaat: De HEER is de enige en vraagt onze complete liefde.

Met heel ons hart, waarin we beslissingen nemen en plannen maken, waarin onze wil zetelt.

Met heel onze ziel, waaruit onze stemmingen en gevoelens voortkomen, waar de emoties zetelen.

Met al onze krachten, waarmee we ons inzetten voor de ander, ons inzetten voor de gemeente.

Dat woord had Israël nodig.

‘Straks brengt de HEER u naar het beloofde land. U krijgt daar grote en mooie steden, huizen vol voorraden, wijnstokken en olijfbomen. U hoeft er niets voor te doen. Het ligt al voor u klaar. Geschenken van God. Zorg er dan voor, dat u de HEER niet vergeet.’ (Deuteronomium 8)

Dat woord hebben wij ook nodig. 

Achter de volheid en veelheid van het leven kan de HEER uit ons zicht raken. Mensen die in welvaart leven, vergeten zomaar hoe kostbaar voedsel is, hoe bijzonder vrede is en hoe mooi het is dat er van ons gehouden wordt. In de veelheid en volheid van het leven vergeet je gemakkelijk dat de HEER de enige God is en van ons een ongedeelde liefde vraagt. Door het vele kun je het zicht op Hem verliezen.

God liefhebben is een advies vol genade. De HEER buigt zich naar ons toe. ‘Geef mij je hart,’ zegt Hij. ‘Weet je aan mij verbonden met je ziel. Toon je genegenheid voor mij met alle kracht.’  Ook het komende seizoen gaat het uiteindelijk om deze kern. Dat is de boodschap die we onze kinderen mogen inprenten en vooral voorleven in de gemeente, op de club, tijdens de kindernevendienst, op school, maar vooral ook thuis in onze gezinnen.

Bij een jaartheme hoort ook een jaarthemalied. Dit jaar is dit Opwekking 520 'Wees mijn verlangen'

Komende week:
12
Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 10:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 15:00 uur.

Kerkdienst
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 19:00 uur.

Avondgebed
Kruiskerk - B. van Dijklaan
Aanvang: 19:30 uur.

Gemeentebrief:
Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang automatisch elke week onze gemeentebrief.